29.04.2021
Трави та Спеції для маринування м’яса
Трави, що підходять до м’яса:
- Естрагон - додасть стравам із м’яса ніжного освіжаючого смаку та аромату.
- Орегано – додасть м’ясним стравам приємного апетитного аромату.
- Базилік – підходить для приготування будь-якого виду м’яса.
- Майоран – має насичений стійкий аромат та пікантний смак.
Приправи, що підходять до м’яса:
- Імбир – має яскравий пікантний аромат і смак. Добре доповнює страви з курятини, свинини.
- Куркума – має солодкувато-гіркуватий смак. Найкраще підходить до страв із свинини.
- Каррі – пікантна, ароматна спеція, яку використовують для приготування м’яса за східними рецептами.
- Гвоздика – має яскравий солодкуватий аромат, її додають для маринування м’яса.
- Барбарис – має приємний солодкувато-кислуватий смак. Підходить для приготування тушкованого м’яса та гуляшу.
- Часник – універсальна спеція, яка підходить до будь-якого виду м’яса.
- Зелений перець – має унікальний аромат та ніжний м’який смак. До страв можна додавати у меленому вигляді та горошком. Добре поєднується з яловичиною та бараниною.
- Білий перець – один з найгостріших видів перцю, у своєму складі містить велику кількість ефірних олій. Найкраще пасує до фаршу.
- Рожевий перець – має ніжний, навіть трішки солодкуватий смак. Чудово підходить до птиці.
- Чорний перець – має середньої гостроти смак, додавати його можна до будь-якого виду м’яса.
- Перець чилі – має гострий смак, стане чудовим інгредієнтом для приготування пікантних страв.
- Духмяний перець – має яскравий пряний аромат. Добре підходить для тушкованого м’яса.
- Паприка – має ніжний солодкуватий смак, її варто додавати до маринадів та фаршу.
- Кмин – має солодкуватий смак з гострим післясмаком. Його можна додавати для приготування курки та баранини.