Спеції та прянощі являються важливим компонентом під час заготівлі грибів на зиму. Вони роблять консерви особливо смачними, покращуючи не тільки смак, а й поживні якості страви. Однак використовувати їх потрібно дуже обережно. Під час маринування вони мають лише допомогти створити смак майбутньої страви, адже мариновані гриби майже повністю втрачають свій аромат і смак, поглинаючи маринад. Тому рижики, грузді та інші гриби з міцним власним запахом краще не маринувати. А під час засолювання спеції та прянощі повинні м’яко підсилити та підкреслити власний смак грибів. Якщо ви не впевнені у властивостях якоїсь пряності, краще взагалі її не використовувати чи додати лише крапельку, адже вона може не покращити, а зіпсувати смак та запах майбутньої страви.
Почнемо зі спецій:
Крім цих традиційних спецій маринад та самі гриби приправляють такими прянощами:
Ну, і як же обійтись в соліннях без часнику. Його використовують найчастіше в свіжому вигляді, додаючи як мінімум одну головку на літр вимочених грибів. Зубчики часнику очищають і нарізають тонкими пластинками. В маринуванні обходяться без часнику.
Щоб впоратись з легкою застудою не обов'язково бігти в аптеку. Все, що необхідно для вашого здоров'я можна знайти на ваших кухонних поличках.
Під час схуднення в справу йдуть всі відомі засоби, тож не варто забувати про спеції та прянощі, які допоможуть в боротьбі за струнку фігуру.
Підпишіться на нашу e-mail розсилку, щоб бути в курсі наших найкращих пропозицій!