Лавровий лист 30г Міністерство Спецій

Лавровий лист 30г Міністерство Спецій

Лавровий лист 30г Міністерство Спецій від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
35 ₴
Хит продаж
В наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Грузія
Призначення
для м'яса, для овочів, для плову, для риби, для супу, для шашлику
Тип
спеції
Вид
лавровий лист
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
30 г
Упаковка
дой-пак
Властивості
Без ГМО Органічні

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Лавровий лист — давній супутник переможців, є не лише засобом для виготовлення почесного вінця, а й відомим інгредієнтом багатьох страв і майже кожна господиня має на своїй кухні хоча б пакетик. Ця дивовижна реліктова рослина росла на землі ще в еру динозаврів, декілька десятків мільйонів років тому. Вічнозелений чагарник, достатньо високий, щоб гордо носити назву дерева, зустрічається в субтропічному поясі. На лавровий лист ціна зазвичай невисока, що також сприяло поширенню прянощі. Зараз його можна зустріти у Франції, Італії, Греції, Туреччині, Іспанії та ряді інших країн Південної Європи та Латинської Америки.

Взагалі він набув спершу застосування в різноманітних лікувальних цілях і перейшов в кулінарію лише згодом. До України він потрапив ще до нашої ери, коли греки привезли лавр в Крим, його сусідами стали кипариси, інжир та навіть виноград. Листя містить дубильні речовини, органічні кислоти, ефірні та жирні масла, вітаміни групи В, кальцій, фосфор та безліч інших макроелементів.

Купити лавровий лист на кухню

Важко повірити, але в кулінарії лавровий лист майже не використовувався до початку нашої ери. Спершу це була прикраса, а потім вже лікарський засіб. Він пройшов довгий шлях від ароматизатора води для вмивання до прянощі, без якої не можна уявити смачний суп. Тепер його додають до:

  • рибних, м’ясних, овочевих супів та борщів;
  • рибних та м’ясних страв;
  • бобових, капусти, моркви;
  • холодцю;
  • підлив та соусів.

В супи кладуть за 5 хвилин до готовності, а до других страв додають за 10, щоб він встиг збагатити своїм ароматом продукти. З готової їжі його прибирають, адже з часом він починає насичувати страву гіркотою та придає надто різкого запаху.

В Європі його іноді кладуть в десерти, варення, напої та певні солодощі. Також використовують цю пряність для приготування солодких страв на Кубані та Калмикії.

Країна походження: Грузія

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.