![МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ](http://images.zakupka.com/i3/firms/27/10304/10304372/ministerstvo-speciy_9e2331ae2676b3f_400x120.jpg)
Лавровий лист мелений, 500г
![Лавровий лист мелений, 500г від компанії МІНІСТЕРСТВО спецій - фото 1](http://images.zakupka.com/i3/firms/27/10304/10304372/lavroviy-list-meleniy-500g_47231b24cbb47e8_1024x3000_1.webp.jpg)
Доставка
Оплата
Опис
Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.
Лавровий лист - одна з найпоширеніших у світі прянощів. Він володіє слабким запахом і гіркуватим смаком. У кулінарії лавровий лист використовується у вигляді свіжого або сушеного листя, порошку, виготовленого з сушеного листа (іноді його спресовують в невеликі брикети).
У деяких стравах застосовують також плоди лавра благородного. Цю пряність використовують для ароматизації всіляких борщів і супів (м'ясних, рибних, овочевих), других страв з м'яса, риби, морепродуктів (крабів, креветок, кальмарів, гребінців), овочів. Чудово поєднується він із стравами з бобових (квасолі, гороху, сочевиці). Його додають в каші і соуси.
Лавровий лист - незамінна пряність в консервуванні безлічі продуктів. Його закладають в суміші, призначені для маринування та засолювання овочів (особливо томатів, огірків, патисонів, кабачків, буряка, капусти та ін.) І грибів, а також для м'ясних, рибних і овочевих консервів.
У харчовій промисловості лавровий лист використовується при виготовленні ковбас, тушонки, паштетів, соусів, маринадів, сирів, майонезу, кетчупу і т. д. Для різних страв існують свої правила використання лаврового листа. У перші страви його кладуть у вигляді листочків за 5 хв до готовності, у другі - за 5 - 10 хв. У соуси він додається у вигляді порошку після закінчення приготування, коли вони злегка охолонуть.
Норми закладки цієї прянощі також різняться і залежать від традицій тієї чи іншої кухні. У середньому вони становлять від 1 - 2 до 3 - 4 листочків на страву.
Слід пам'ятати, що лавровий лист не можна перетримувати в страві, інакше він може надати страві відтінок гіркоти. Тому його необхідно через 10 - 15 хв вийняти.
Лавровий лист абсолютно незамінний для приготування страв із субпродуктів, так як дуже добре відбиває небажані запахи. Він входить до складу багатьох пряних сумішей, в тому числі однією з найпопулярніших - "хмелі-сунелі".
Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.