Лавровий лист мелений Міністерство Спецій

Лавровий лист мелений Міністерство Спецій

Лавровий лист мелений Міністерство Спецій від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
325 ₴/кг
290 ₴ від 5 кг
В наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Україна
Призначення
для м'яса, для овочів, для плову, для птиці, для риби, для соусів, для супу, для шашлику
Тип
спеції
Вид
лавровий лист
Форма відпуску
на вагу
Властивості
Без ГМО Без солі

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Лавровий лист - одна з найпоширеніших у світі прянощів. Він володіє слабким запахом і гіркуватим смаком. У кулінарії лавровий лист використовується у вигляді свіжого або сушеного листя, порошку, виготовленого з сушеного листа (іноді його спресовують в невеликі брикети).

У деяких стравах застосовують також плоди лавра благородного. Цю пряність використовують для ароматизації всіляких борщів і супів (м'ясних, рибних, овочевих), других страв з м'яса, риби, морепродуктів (крабів, креветок, кальмарів, гребінців), овочів. Чудово поєднується він із стравами з бобових (квасолі, гороху, сочевиці). Його додають в каші і соуси.

Лавровий лист - незамінна пряність в консервуванні безлічі продуктів. Його закладають в суміші, призначені для маринування та засолювання овочів (особливо томатів, огірків, патисонів, кабачків, буряка, капусти та ін.) І грибів, а також для м'ясних, рибних і овочевих консервів.

У харчовій промисловості лавровий лист використовується при виготовленні ковбас, тушонки, паштетів, соусів, маринадів, сирів, майонезу, кетчупу і т. д. Для різних страв існують свої правила використання лаврового листа. У перші страви його кладуть у вигляді листочків за 5 хв до готовності, у другі - за 5 - 10 хв. У соуси він додається у вигляді порошку після закінчення приготування, коли вони злегка охолонуть.

Норми закладки цієї прянощі також різняться і залежать від традицій тієї чи іншої кухні. У середньому вони становлять від 1 - 2 до 3 - 4 листочків на страву.

Слід пам'ятати, що лавровий лист не можна перетримувати в страві, інакше він може надати страві відтінок гіркоти. Тому його необхідно через 10 - 15 хв вийняти.

Лавровий лист абсолютно незамінний для приготування страв із субпродуктів, так як дуже добре відбиває небажані запахи. Він входить до складу багатьох пряних сумішей, в тому числі однією з найпопулярніших - "хмелі-сунелі".

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.