Куркума мелена преміум Міністерство спецій 200г

Куркума мелена преміум Міністерство спецій 200г

Куркума мелена преміум Міністерство спецій 200г від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
77 ₴ 90 ₴
-15%, залишився 1 день
В наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Індія
Призначення
для десертів і фруктів, для м'яса, для овочів, для плову, для птиці, для соусів
Тип
спеції
Вид
куркума (жовтий корінь)
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
200 г
Властивості
Без ГМО Органічні
Терміни дії знижки
з 16.10.2024 по 23.10.2024

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Куркума належить до сімейства імбирних і серед інших прянощів рослинного походження їй важко залишатись непоміченою, адже її видає характерний золотистий колір, який забарвлює інші продукти. Зі всієї рослини використовується лише корінь. Його спочатку висушують, а потім перемелюють, перетворюючи в потужний цілющий засіб, адже користь куркуми просто надзвичайна. З’явилась пряність вперше в Індії, де її використовували в якості барвнику, проте зараз вона знайшла застосування в кулінарії та медицині.

Хімічний склад пряності багатий на вітаміни С, В1, В2 та В3, йод, кальцій, залізо і фосфор. Куркумин, який містить корінь куркуми, здатен пригнічувати ріст та запобігати утворенню злоякісних клітин. Її здавна використовували в Аюрведі для очищення крові, а сучасна медицина підтвердила доцільність подібного використання наявністю властивостей, схожих на натуральні антибіотики.

Мелена куркума на кухні

 

Барвник, прянощі та ліки в одній спеції зробили цю спецію незамінною в багатьох кухнях. Це обов’язкова складова індійського, японського та інших варіантів карі, проте застосування куркуми в кулінарії не обмежується цим, її додають до:

  • рису;
  • бульйонів;
  • супів;
  • рибних та м’ясних страв;
  • омлетів;
  • страв з яєць;
  • масла;
  • соусів.

Цей чудовий харчовий барвник — справжня знахідка для кондитерів, адже вона не лише забарвлює страви в приємний жовтий колір, а й дозволяє збільшити термін зберігання.

До того ж застосування куркуми під час приготування страв зумовлено величезною користю приправи. Вона підсилює секрецію жовчі та допомагає нормалізувати травлення, надзвичайно ефективна для профілактики та лікування втрати апетиту, дискомфорту в шлунку, підвищеного метеоризму, здуття живота, нудоти та безлічі інших проблем травної системи.

Країна-виробник: Індія.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.