Лаванда сушена Міністерство спецій, 50г

Лаванда сушена Міністерство спецій, 50г

Лаванда сушена Міністерство спецій, 50г від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
85 ₴
Немає в наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Албанія
Призначення
для десертів і фруктів, для м'яса, для напоїв, для овочів, для соусів
Тип
спеції
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
50 г
Властивості
Без ГМО Без солі

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Лаванда - морозостійкі вічнозелені кущі, природне місце існування яких - Середземноморський регіон, Канарські острови та Індія. Назва походить від латинського lava - мити, це пояснюється тим, що римляни додавали лаванду у свої ванни для свіжості та аромату.

Використання в медицині: 

Лаванду застосовують для лікування багатьох захворювань судин головного мозку, вона також позбавляє від відчуття сонливості, допомагає при головних болях і запамороченні, допомагає при паралічі та судомах після перенесеного інсульту. Окрім того, вона сприяє виведенню сечі, зменшує зубний біль, розкупорює селезінку і печінку, гріє матку у вагітних, а також шлунок, у разі необхідності зігрівання, видаляє зайвий зміст водянки та інше.

Використання в косметології: Лаванду використовують для лікування виразок, педикульозу, для затягування ран, в якості додаткового засобу при лікуванні від укусів комах, тварин та змій, при випадінні волосся, опіках, акне, екземі, захворюваннях легенів.

Застосування лаванди в кулінарії:

У кулінарії використовують сушені квіти і лавандова олія. Лаванду, як пряність часто використовують в національній французької, італійської та іспанської кухнях. Страви, приправлені лавандою моментально набувають характерного аромат.

Квітки лаванди використовують як натурального ароматизатора при виготовленні деяких дорогих м'ясних і ковбасних виробів. Відомі рецепти оригінальних зелених соусів, а так само овочевих страв і масла, які виготовляють з чебрецю, шавлії, зелені кропу і лаванди. Головна користь лаванди полягає в тому, що при регулярному вживанні рослини в їжу зміцнюється імунітет і організм людини стає менш вразливий для різних вірусів і простудних захворювань.

В Італії, Іспанії, на півдні Франції нею приправляють салати, соуси, грибні, овочеві і рибні супи, другі страви з овочів, смажену і тушковану баранину. Страви посипають порошком лаванди так само, як перцем. Цікаво, що під час копчення виробів, лаванда разом з ягодами ялівцю додається до тліючим тирсі. У США пряністю ароматизують зелений китайський чай, домашні напої і овочеві салати. У ряді країн вона входить до складу трав'яних чаїв.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.