Лаванда сушена Міністерство спецій

Лаванда сушена Міністерство спецій

Лаванда сушена Міністерство спецій від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
655 ₴/кг
600 ₴ від 5 кг
Немає в наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Албанія
Призначення
для десертів і фруктів, для м'яса, для напоїв, для овочів, для соусів
Тип
спеції
Вид
м'ята
Форма відпуску
на вагу
Властивості
Без ГМО Без солі

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Лаванда - морозостійкі вічнозелені кущі, природне місце існування яких - Середземноморський регіон, Канарські острови та Індія. Назва походить від латинського lava - мити, це пояснюється тим, що римляни додавали лаванду у свої ванни для свіжості та аромату.

Використання в медицині: 

Лаванду застосовують для лікування багатьох захворювань судин головного мозку, вона також позбавляє від відчуття сонливості, допомагає при головних болях і запамороченні, допомагає при паралічі та судомах після перенесеного інсульту. Окрім того, вона сприяє виведенню сечі, зменшує зубний біль, розкупорює селезінку і печінку, гріє матку у вагітних, а також шлунок, у разі необхідності зігрівання, видаляє зайвий зміст водянки та інше.

Використання в косметології: Лаванду використовують для лікування виразок, педикульозу, для затягування ран, в якості додаткового засобу при лікуванні від укусів комах, тварин та змій, при випадінні волосся, опіках, акне, екземі, захворюваннях легенів.

Застосування лаванди в кулінарії:

У кулінарії використовують сушені квіти і лавандова олія. Лаванду, як пряність часто використовують в національній французької, італійської та іспанської кухнях. Страви, приправлені лавандою моментально набувають характерного аромат.

Квітки лаванди використовують як натурального ароматизатора при виготовленні деяких дорогих м'ясних і ковбасних виробів. Відомі рецепти оригінальних зелених соусів, а так само овочевих страв і масла, які виготовляють з чебрецю, шавлії, зелені кропу і лаванди. Головна користь лаванди полягає в тому, що при регулярному вживанні рослини в їжу зміцнюється імунітет і організм людини стає менш вразливий для різних вірусів і простудних захворювань.

В Італії, Іспанії, на півдні Франції нею приправляють салати, соуси, грибні, овочеві і рибні супи, другі страви з овочів, смажену і тушковану баранину. Страви посипають порошком лаванди так само, як перцем. Цікаво, що під час копчення виробів, лаванда разом з ягодами ялівцю додається до тліючим тирсі. У США пряністю ароматизують зелений китайський чай, домашні напої і овочеві салати. У ряді країн вона входить до складу трав'яних чаїв.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.