Уцхо сунелі мелений Міністерство спецій 250г

Уцхо сунелі мелений Міністерство спецій 250г

Уцхо сунелі мелений Міністерство спецій 250г від компанії МІНІСТЕРСТВО спецій - фото 1
120 ₴ 165 ₴
-27%, последний день
В наявності

Доставка

 Самовивіз в м. РівнеБезкоштовно
 Кур'єр компанії в м. РівнеБезкоштовно
 Укрпошта40 - 100 ₴
 Делівері50 - 150 ₴
 MeestExpress50 - 150 ₴
Показати всі 6 способів доставки

Оплата

 Оплата за реквізитами на розрахунковий рахунок
 Оплата кур'єрові по м. Рівне
 Оплата під час самовивезення по м. Рівне
 Післяплата

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Традиційну грузинську пряність з приємним горіховим ароматом і широкою сферою застосування під назвою уцхо-сунелі купити хоче все більше господинь. Все завдяки її універсальності і приємному запаху. Вона має приємний оливковий або темно-оливковий колір.

Що таке уцхо-сунелі?

Добувають пряність з блакитного пажитніка, який не відрізняється особливими властивостями чи ароматом. Не сплутайте з сінним пажитніком, адже з нього виготовляють шамбалу, якій властивий більш насичений смак з гірчинкою. Уцхо-сунелі роблять із стручків рослини, в яких дозрівають зерна. Їх збирають, а потім обробляють при високій температурі і перемелюють. Якщо її використовують як самостійну пряність, помел може бути досить великим, тоді як в хмелі-сунелі її додають, перетерши до стану пилу.

В складі пряності є безліч корисних мікроелементів, серед яких калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, магній та цинк. Також є вітаміни А, С, Р, Е і безліч вітамінів групи В.

Здавна в Франції блакитний пажитнік використовували для приготування відомого зеленого сиру. Опис корисних властивостей рослини можна знайти в трактатах Древнього Єгипту. Її активно використовують в медицині для створення знеболювальних та сечогінних препаратів.

Використання в кулінарії

Та мелений уцхо-сунелі ціна досить невелика, що лише сприяє поширенню пряності. Її додають до:

  • страв з риби, м’яса та овочів;
  • супів;
  • підлив та маринадів.

Особливо поширене використання в грузинській кухні. Там її додають майже в кожну страву, але особливо виділяють соус сацебелі і сациві. Вона надає гарного вигляду бастурмі та ніжного аромату аджиці. Це обов’язковий інгредієнт при приготуванні абхазької аджики або лобіо. Пряність пом’якшує гостроту перцю, вирівнює солодкий смак паприки, чудово поєднується з коріандром, часником та чебрецем.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Грузія
Призначення
для м'яса, для овочів, для риби, для супу
Тип
спеції
Вид
уцхо-сунелі (блакитний пажитник)
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Показати всі