Чіа Міністерство спецій 300г

Чіа Міністерство спецій 300г

Чіа Міністерство спецій 300г від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
210 ₴
Немає в наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Мексика
Призначення
для десертів і фруктів, для молочної продукції
Тип
спеції
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
300 г
Упаковка
пластикова пляшка
Склад
Вегетаріанська
Властивості
Без ГМО

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Зіткнувшись з насінням чіа виникає питання що це за продукт, адже ще декілька років тому про нього не було відомо майже нічого. Це однорічна рослина з білими та фіолетовими квітами і дрібним насінням сірого, білого та коричневого кольору, яке мало містичне значення. Вважалось, що воно дає силу та витривалість. Ще 5 000 років тому на території Мексики насіння чіа використовували як валюту. Правителі племен ацтеків та майя отримували їх від переможених племен як підношення.

Чим корисне насіння чіа?

Зерна містять втричі більше калію, ніж в бананах або сухофруктах та вдвічі більше рослинного білку, ніж в іншому насінні та злаках. Порівняно з молочними продуктами, кількість кальцію вища в п’ять разів. Саме тому, щоб зробити своє харчування більш корисним, поживним та повноцінним варто враховувати корисні властивості насіння чіа і додати його до раціону.

Продукт багатий на:

  • антиоксиданти, які сповільнюють процеси старіння;
  • жирні кислоти омега 3 та 6, потрібні для зниження рівня холестерину та профілактики остеопорозу;
  • волокна, які не викликають підвищення цукру в крові, як інші вуглеводи.

Він допомагає понизити тиск та розрідити кров. Особливі властивості чіа дарують довге почуття ситості, адже насіння вбирає вологу та розбухає всередині шлунку.

Вважається, що зерна не мають смаку, хоча деяким гурманам вдається вловити м’які пряні відтінки, які роблять страви з чіа унікальним. Однак, додавши ложку в кашу, суп, йогурт чи заправку для салату, його смак не зміниться. Також зерна чіа додають в кисломолочний сир, пудинги, м’ясні, рибні та овочеві страви, кондитерські вироби, соки та смузі. З них готують оригінальні желе без додавання желатину чи агар-агару. Желеподібна консистенція здатна замінити в тісті яйця. Це чудовий згущувач для соусів, киселів та крохмалів, значно корисніший за крохмаль та інші додатки.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.