Бодян мелений Міністерство спецій 200г

Бодян мелений Міністерство спецій 200г

Бодян мелений Міністерство спецій 200г від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
305 ₴
В наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Китай
Призначення
для десертів і фруктів, для напоїв, для плову, для риби
Тип
приправа
Вид
бадьян
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
200 г
Упаковка
дой-пак

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Бадьян (зірчастий аніс) по запаху нагадує аніс, але перевершує останній за складністю і тонкістю аромату. Ця пряність, що має солодкувато-гіркий смак, надходить у продаж у вигляді цілих або поламаних стручків у формі зірки або в меленому вигляді.

Бадьян повсюдно застосовується у виготовленні кондитерських виробів (пряників, печива, кренделів, кексів та ін.).

У російській національній кухні бадьян здавна застосовували не тільки при випічці борошняних виробів, а й для приготування чаїв, компотів, киселів, соусів, солодких страв, мусів, пудингів, сирних паст.

Його традиційно додавали при консервуванні варень (особливо тих, в яких містився ревінь), маринадів, солінь. Додавання бадьяна в варення не тільки покращує його смак і аромат, а й сприяє збереженню природного кольору і одночасно перешкоджає зацукрюванню. Таким чином, він служить прекрасним консервантом, що дозволяє істотно збільшити терміни зберігання продукції.

В якості приправи бадьян чудово підходить до страв з м'яса, птиці, риби. Він не тільки покращує смак і аромат цих продуктів, надаючи їм пікантність, але і робить їх більш ніжними і м'якими. 

Зірчастий аніс в багатьох країнах використовують для додавання специфічного аромату алкогольних напоїв, найвідомішим з яких є анісова настоянка.

Кулінари радять використовувати бадьян цілком або шматочками, так як вони мають найбільш інтенсивний аромат.

Середні норми закладки бадьяна для м'ясних страв складають близько 1 г на порцію (тільки в порошку, можна в поєднанні з рослинними оліями або цукром), для перших страв-0,25 ч. л. меленого бадьяна на 2 л рідини, для солодких страв - 1 - 2 зірочки, які додають за 3 - 5 хв до готовності.

Для випічки його закладають при замісі.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.