Уцхо сунелі Мелень, 500г

Уцхо сунелі Мелень, 500г

Уцхо сунелі Мелень, 500г від компанії МІНІСТЕРСТВО спецій - фото 1
235 ₴
В наявності

Доставка

 Самовивіз в м. РівнеБезкоштовно
 Кур'єр компанії в м. РівнеБезкоштовно
 Укрпошта20 - 100 грн
 Делівері50 - 150 грн
 MeestExpress50 - 150 грн
Показати всі 6 способів доставки

Оплата

 Банківська картка (Liqpay)
 Оплата за реквізитами на розрахунковий рахунок
 Оплата кур'єрові по м. Рівне
 Оплата під час самовивезення по м. Рівне
 Післяплата

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Традиційну грузинську пряність з приємним горіховим ароматом і широкою сферою застосування під назвою уцхо-сунелі купити хоче все більше господинь. Все завдяки її універсальності і приємному запаху. Вона має приємний оливковий або темно-оливковий колір.

Що таке уцхо-сунелі?

Добувають пряність з блакитного пажитніка, який не відрізняється особливими властивостями чи ароматом. Не сплутайте з сінним пажитніком, адже з нього виготовляють шамбалу, якій властивий більш насичений смак з гірчинкою. Уцхо-сунелі роблять із стручків рослини, в яких дозрівають зерна. Їх збирають, а потім обробляють при високій температурі і перемелюють. Якщо її використовують як самостійну пряність, помел може бути досить великим, тоді як в хмелі-сунелі її додають, перетерши до стану пилу.

В складі пряності є безліч корисних мікроелементів, серед яких калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, магній та цинк. Також є вітаміни А, С, Р, Е і безліч вітамінів групи В.

Здавна в Франції блакитний пажитнік використовували для приготування відомого зеленого сиру. Опис корисних властивостей рослини можна знайти в трактатах Древнього Єгипту. Її активно використовують в медицині для створення знеболювальних та сечогінних препаратів.

Використання в кулінарії

Та мелений уцхо-сунелі ціна досить невелика, що лише сприяє поширенню пряності. Її додають до:

  • страв з риби, м’яса та овочів;
  • супів;
  • підлив та маринадів.

Особливо поширене використання в грузинській кухні. Там її додають майже в кожну страву, але особливо виділяють соус сацебелі і сациві. Вона надає гарного вигляду бастурмі та ніжного аромату аджиці. Це обов’язковий інгредієнт при приготуванні абхазької аджики або лобіо. Пряність пом’якшує гостроту перцю, вирівнює солодкий смак паприки, чудово поєднується з коріандром, часником та чебрецем.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Характеристики

Країна виробництва
Грузія
Призначення
для м'яса, для овочів, для риби, для супу
Тип
спеції
Вид
уцхо-сунелі (блакитний пажитник)
Форма відпуску
на вагу
Показати всі

Супутні товари

Шафран імеретінській Міністерство спецій в Рівненській області от компании МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ
2 370 ₴/кг
від 5 кг 2 220 ₴/кг
Шафран імеретінській Міністерство спецій
Зіра мелена, 500г в Рівненській області от компании МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ
230 ₴ Зіра мелена, 500г
Приправа до м'яса Міністерство спецій в Рівненській області от компании МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ
295 ₴/кг
від 5 кг 270 ₴/кг
Приправа до м'яса Міністерство спецій