+380 (98) 90... показати
Уцхо сунелі мелений, 500г
Уцхо сунелі мелений, 500г ##от компании## МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - ##фото## 1

Уцхо сунелі мелений, 500г

У вибране
Замовити дзвінок
Задати питання
150 ₴
В наявності

Доставка

Можливість доставки післяплатою уточнюйте
Доставка "Укрпошта"
Самовивіз Безкоштовно
Доставка "Нова Пошта"
Показати всі 8 способів доставки

Оплата

Банківська картка (Liqpay)
Післяплата
Оплата на картку «Monobank»
Оплата на картку «Приватбанк»
Оплата на картку Visa, MasterCard, Maestro
Показати всі 8 способів оплати
Контактна інформація
Телефони
+380 (98) 90... показати
Адреса
33024, Україна, Рівненська обл., Рівне, вул. Соборна, 370в на мапі

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Традиційну грузинську пряність з приємним горіховим ароматом і широкою сферою застосування під назвою уцхо-сунелі купити хоче все більше господинь. Все завдяки її універсальності і приємному запаху. Вона має приємний оливковий або темно-оливковий колір.

Що таке уцхо-сунелі?

Добувають пряність з блакитного пажитніка, який не відрізняється особливими властивостями чи ароматом. Не сплутайте з сінним пажитніком, адже з нього виготовляють шамбалу, якій властивий більш насичений смак з гірчинкою. Уцхо-сунелі роблять із стручків рослини, в яких дозрівають зерна. Їх збирають, а потім обробляють при високій температурі і перемелюють. Якщо її використовують як самостійну пряність, помел може бути досить великим, тоді як в хмелі-сунелі її додають, перетерши до стану пилу.

В складі пряності є безліч корисних мікроелементів, серед яких калій, кальцій, натрій, залізо, фосфор, магній та цинк. Також є вітаміни А, С, Р, Е і безліч вітамінів групи В.

Здавна в Франції блакитний пажитнік використовували для приготування відомого зеленого сиру. Опис корисних властивостей рослини можна знайти в трактатах Древнього Єгипту. Її активно використовують в медицині для створення знеболювальних та сечогінних препаратів.

Використання в кулінарії

Та мелений уцхо-сунелі ціна досить невелика, що лише сприяє поширенню пряності. Її додають до:

  • страв з риби, м’яса та овочів;
  • супів;
  • підлив та маринадів.

Особливо поширене використання в грузинській кухні. Там її додають майже в кожну страву, але особливо виділяють соус сацебелі і сациві. Вона надає гарного вигляду бастурмі та ніжного аромату аджиці. Це обов’язковий інгредієнт при приготуванні абхазької аджики або лобіо. Пряність пом’якшує гостроту перцю, вирівнює солодкий смак паприки, чудово поєднується з коріандром, часником та чебрецем.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Характеристики

Країна виробництва
Грузия
Назначение
для мяса, для овощей, для рыбы, для супа
Тип
специи
Вид
уцхо-сунели (голубой пажитник)
Форма отпуска
на развес
Фасовка
500 г
Властивості
Без ГМО Без солі
Властивості
Вегетаріанські Без цукру
Властивості
Органічні Безглютенові