Гвоздика мелена Міністерство Спецій 100г

ОписХарактеристикиПодібні товари
60 грн
Мінімальне замовлення: 0 шт.
В наявності
Купити
Передзвоніть мені
Умови оплати та доставки
Умови повернення та обміну

Повернення товару за рахунок покупця протягом 14 днів

Компанія здійснює повернення і обмін товару у відповідності із вимогами законодавства.
Повернення товару можливе протягом 14 днів після отримання.
Відповідно до чинного законодавства ви можете повернути товар належної якості або обміняти його, якщо:
- товар повністю укомплектований і збережена упаковка;
- збережені всі ярлики і маркування;
- товар зберігає товарний вигляд і свої споживчі властивості.

Товар можна оплатити онлайн:
Контактна інформація
+380 (98) 900-75-80показати+380 (98) 900-75-80 все+380 (98) 900-75-80 Відділ продажу+380 (96) 800-75-03 Відділ постачання
Адреса: 33024, Україна, Рівненська обл., Рівне, вул. Соборна, 370в
Написати постачальнику
У магазині діє система знижок!
При разовій покупціНакопичувальна знижка
3% при замовленні від 2000 грн
5% при замовленні від 3000 грн
3% при суммі замовлень від 1000 грн
5% при суммі замовлень від 2000 грн
7% при суммі замовлень від 5000 грн

Опис

Пряність гвоздика в готовому вигляді являє собою засушені квіткові бутони, що володіють характерним пекучим смаком і глибоким сильним ароматом. Вони можуть продаватися як в цілому вигляді, так і меленими. У кулінарії гвоздика знайшла найширше застосування. Її екстракт використовується для виробництва спиртних напоїв в лікеро-горілчаній промисловості.

Мелена гвоздика нерідко є одним з основних компонентів в спеціях "масала", популярність яких останнім часом поширилася далеко за межі азіатських країн.

Найвідомішою серед них є "гарам масала", що представляє собою суміш спецій, яку додають, як правило, в кінці приготування страви для додання останньому свіжого аромату.

Гвоздику закладають в м'ясні, рибні, грибні супи, другі страви, в тому числі і овочеві. При приготуванні смаженого або тушкованого м'яса, домашньої птиці, фаршів, міцних м'ясних бульйонів і соусів гвоздику найчастіше використовують в поєднанні з чорним перцем.

Вона служить прекрасною добавкою до страв з круп (каш, плову і ін.).

Пряність часто додається в маринади при консервуванні ягід, фруктів, овочів, грибів, риби. У російській кулінарії її кладуть в варення і тісто, призначене для випічки хлібобулочних і кондитерських виробів.

Гвоздику використовують окремо або в поєднанні з іншими спеціями в солодких стравах, наприклад пуншах, мусах і ін.

Гвоздика включається до складу багатьох соусів, в тому числі майонезів. Особливо хороша вона в стравах, приготованих з м'ясних субпродуктів - холодець, сальтисон, паштети.

Сушені гвоздичні бутони для поліпшення смаку і аромату додають в компоти, збитні, глінтвейни і пунші.

Гвоздика - дуже сильна пряність, тому застосування її в домашній кулінарії вимагає особливої обережності і уваги. При приготуванні їжі її слід використовувати в дуже маленьких кількостях. В іншому випадку вона може не тільки пересилити аромат будь-якої іншої спеції, але і забити собою природний смак продуктів, що використовуються.

Користуватися нею треба обережно ще й тому, що при тривалому нагріванні пекучість смаку посилюється, а запах послаблюється. Тому гвоздику не рекомендується додавати в страви, що вимагають тривалої за часом теплової обробки. Для приготування страв краще використовувати цілу гвоздику, а для соусів - мелену. Для тих виробів, де не потрібна гіркота (наприклад в солодких блюдах або кондитерських виробах), фахівці радять використовувати головки (капелюшки) гвоздики.

У м'ясні страви і маринади для додання їм відтінку гіркуватості, навпаки, краще додавати черешки. У м'ясо, страви з рисом, фрукти, підготовлені до запікання, найкраще увіткнути кілька цілих бутонів гвоздики.

Гвоздику в кулінарії найкраще вживати в складі різних спецій.

Наприклад, для приготування соусів найкраще підійде в якості добавки чорний перець, в кондитерських виробах - кориця.

Залежно від страви і способу її приготування норми і час закладки гвоздики істотно різняться. Наприклад, в бульйони, супи, компоти її додають за 3 - 5 хв до готовності, в м'ясні страви - за 10- 15 хв до кінця приготування, в тісто і фарш - в процесі замісу, до початку теплової обробки.

Норми закладки гвоздики для супів, бульйонів і компотів - 1 - 2 бутона на 1 л рідини. При приготуванні м'яса можна використовувати до 2 бутонів. Причому, якщо продукт передбачається гасити, гвоздику застосовують в цілому вигляді, якщо смажити - в меленому. У тісто найчастіше закладають 4 - 5 бутонів гвоздики на 1 кг маси тіста.

Сирні пасти повинні містити не більше 2 - 4 мелених бутонів гвоздики в розрахунку на 1 кг сиру. Зміст гвоздики в ягідних, фруктових і овочевих маринадах становить 3 - 4 г на 10 л заливки, в грибних - 2 г на 10 кг продукту. Якщо поряд з гвоздикою використовуються інші прянощі, її норму слід зменшити приблизно наполовину.

Характеристики

Производитель
Собственное производство
Страна производства
Мадагаскар
Назначение
для мяса, для напитков, для плова, для птицы, для рыбы, для соусов
Тип
пряность
Вид
гвоздика
Форма отпуска
в индивидуальных упаковках
Фасовка
100 г
Упаковка
дой-пак
Властивості
Без ГМО Без солі
Властивості
Вегетаріанські Без цукру
Властивості
Органічні Безглютенові
Гвоздика мелена Міністерство Спецій 100г

Відгуки

Поки немає відгуків
Включений режим редагування. Вийти з режиму редагування
наверх