Розмарин Міністерство Спецій, 100г

Розмарин Міністерство Спецій, 100г

Розмарин Міністерство Спецій, 100г від компанії МІНІСТЕРСТВО СПЕЦІЙ - фото 1
75 ₴
В наявності

Доставка

Показати всі 6 способів доставки

Оплата

Характеристики

Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Єгипет
Призначення
для м'яса, для птиці, для риби
Тип
спеції
Вид
розмарин
Форма відпуску
в індивідуальних упаковках
Фасовка
100 г
Упаковка
пластикова пляшка
Термін придатності
365 днів
Властивості
Без ГМО Без солі

Опис

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.

Середземноморський кущ під назвою розмарин був відомий ще древнім римлянам та грекам. Вже тоді його квіти та листя використовували як приправу до різноманітних страв. Крім цього, з розмарину отримували пахучу олію для виробництва парфумів. В шістнадцятому столітті з нього варили цілюще вино.

Купити розмарин варто заради його аромату. Якщо розтерти між пальцями трохи листочків-голочок, повітря наповнить приємний запах з легкою ноткою хвої, цитрусових та камфори, який важко з чимось сплутати. Саме він зробив рослину такою популярною серед кулінарів, які додають її навіть в компоти, особливо французи та італійці. Це чудовий спосіб урізноманітнити випічку чи збагатити м’ясо оригінальним ароматом.

Використання листя розмарину

Цей невеликий кущик приховує безліч цілющих властивостей. Він містить речовини, які сприяють роботі головного мозку, покращують пам’ять та працездатність. Ефірні олії допомагають зняти стрес, нормалізують роботу серцево-судинної та нервової систем, а настойки з листя використовують при ревматизмі, тромбозах та гіпотонії. Ціна розмарину виглядає надто низькою, якщо врахувати ту величезну користь, яку він приносить організму. Його рекомендують вживати тим, хто дотримується дієти, адже він чудово очищує організм та допомагає нормалізувати водно-жировий баланс, відновлюючи обмін речовин.

Пряність використовують в європейській та азіатський кухні в сушеному та свіжому вигляді. Листя розмарину є в складі безлічі пряних сумішей, серед яких найпоширенішими вважаються прованські та італійські трави. Воно чудово поєднується з:

  • м’ясом;
  • рибою;
  • картоплею;
  • макаронами;
  • грибами;
  • овочами;
  • супами;
  • соусами;
  • піцою;
  • стравами з гороху чи квасолі;
  • салатами;
  • закусками;
  • алкогольними напоями (вино, лікери, пунш, грог).

Його лише не рекомендують поєднувати з лавровим листям та використовувати в надмірних кількостях, адже в такому випадку він може навіть погіршити смак страви.

Увага! Загальна сума замовлення має складати не менше 150грн.