Історично зумовлено, що в українській кухні майже не використовується така багата палітра приправ, як, наприклад, в національній кухні країн Азії та Сходу. Український клімат просто непридатний для вирощування рослин, з яких виготовляють спеції, за винятком південніших регіонів. Але часи змінились і якщо 28 років тому спеції було досить проблематично відшукати (як і безліч інших продуктів), то зараз через інтернет, та й у звичайних супермаркетах, можна купити спеції та прянощі будь-якого виду. І людям, які тільки стають на стежку вегетаріанства або тим, хто вже давно практикує цей спосіб життя, варто звернути особливу увагу на спеції, адже вони містять безліч корисних речовин та вітамінів.
Must have кожного вегетаріанця
Серед всіх відомих прянощів найкраще використовувати з овочами:
- коріандр;
- хмелі-сунелі;
- кмин;
- карі;
- куркума;
- імбир;
- базилік;
- орегано.
Вони чудово доповнять як смажену картоплю чи овочевий супчик, так і більш складні страви. Всього половинка чайної ложки орегано, додана до соусу, здатна збільшити її поживні властивості майже втричі. Куркума має корисні антибактеріальні властивості, імбир понижає холестерин. І кожна з них має унікальні властивості, дію яких ви досить швидко відчуєте на собі. Тоді настане час експериментувати та поповнювати свій запас прянощів, готуючи ще смачніші та корисніші страви.